Maaltijden aan huis

Elke inwoner van Aartselaar die door ouderdom, ziekte, handicap of omstandigheden niet zelf een warme maaltijd kan bereiden.
De maaltijd bestaat uit soep, aardappelen, groenten, vlees of vis en een dessert. Er wordt telkens een evenwichtige en gezonde maaltijd aangeboden in samenspraak met een diëtiste. Er kan rekening gehouden worden met een te volgen dieet of bepaalde allergenen (diabetes, darmsparend, zoutarm, …).
Op het einde van de maand ontvang je een menu voor de volgende maand. De traiteur voorziet maandelijks een aantal vervangmaaltijden, zodat je zelf kan vervangen waar nodig.

Voorwaarden

  • u woont in Aartselaar

Procedure

De warme maaltijden worden aangevraagd op de sociale dienst van het Sociaal Huis. De aanvrager moet bewijsstukken van zijn inkomen voorleggen voor de prijsbepaling. Dit financieel onderzoek is niet nodig indien je de maximumprijs wil betalen.

Levering

De maaltijden worden, rond de middag, warm bij je thuis geleverd in een thermische doos. De maaltijd zit verpakt in een materiaal dat in de microgolfoven kan geplaatst worden. De thermische doos geef je bij de volgende levering terug mee. Het wegwerpmateriaal van de maaltijd mag je bij het PMD deponeren. De maaltijden van zaterdag en zondag worden geleverd op vrijdag.
Deze dien je zelf nog op te warmen. Je kan zelf de dagen van levering bepalen (wijzigingen doorgeven minimum 7 dagen vooraf).

Bedrag

De prijs van een gewone maaltijd is afhankelijk van het inkomen met een minimum van € 4,5 per maaltijd en een maximum van € 9 (maximumprijs is vastgelegd tot 31/12/2023). Alle inkomsten komen in aanmerking. Het inkomen wordt jaarlijks herbekeken waarna de prijs eventueel aangepast wordt.

Contactinformatie