Zorgeloos verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor

Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) huurt woningen, appartementen en studio's van particuliere eigenaars. Ze verhuurt deze door aan woningzoekenden die ingeschreven staan op een wachtlijst.

In Aartselaar is sociaal verhuurkantoor WoonWeb actief. Dit sociaal verhuurkantoor huurt sinds 2008 enkele woningen, om ze dan door te verhuren aan kandidaat-huurders. Het is de bedoeling om dit contingent aan huurwoningen systematisch uit te breiden.

 

Voordelen voor de verhuurder

Zowel voor huurders als voor verhuurders biedt het sociaal verhuurkantoor vele voordelen. Als verhuurder steekt u veel tijd, energie en kennis in het beheer van uw huurwoning. Wilt u dat liever niet (meer) zelf doen, dan kan het sociaal verhuurkantoor het pand verhuren. Het sociaal verhuurkantoor wordt dan de hoofdhuurder en is bijgevolg verantwoordelijk voor alle huurdersverplichtingen, zoals een stipte betaling van de huur.

Als eigenaar geeft u het werk dus uit handen aan een professionele organisatie, gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, en kan u de woning zorgeloos verhuren. Voor haar dienstverlening vraagt het SVK geen commissie.

 

Meer informatie

Kandidaat-verhuurders nemen best contact op met SVK WoonWeb.