Vlinderwandeling in de Reukens

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt elk jaar vlindertellingen. Bedoeling is in de loop van de maand juli de vlinders in je tuin te tellen. Zie de ...
kalender_29juli_icarusbaluwtje_toonverbruggen.jpg

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt elk jaar vlindertellingen. Bedoeling is in de loop van de maand juli de vlinders in je tuin te tellen. Zie de Natuurpuntwebsite www.vlindermee.be. Via deze site kan je trouwens een gratis vlinderkaart aanvragen en allerlei tips lezen hoe je tuin vlindervriendelijk te maken.

Maar wij gaan vandaag traditiegetrouw ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite. 

Afspraak om 14 u aan de picknickbank op het Reukenspad (ingang via Langlaarsteenweg naast nummer 89). Einde om 16 u.
Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer. 
Afhankelijk van de op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen, dienen deelnemers van 12+ een mondmasker mee te brengen. 

Afspraak aan de picknickbank op het Reukenspad (ingang via Langlaarsteenweg naast nummer 89). Voorzie zonnecrème en zonnepet bij warm weer. 

Gids en info: Gert Verschueren, tel. 03 887 10 28 

Gezien de beperkte groepsgrootte is inschrijven noodzakelijk: Ria Thys, ria.thys@telenet.be

Wanneer

zo 26 juli 2020 van 14:00 tot 16:00

Waar

Reukenspad

Langlaarsteenweg 89
2630 Aartselaar

Organisatie

Natuurpunt Aartselaar

Meer info