AFGELAST - Inventarisatie wegbermen - Groenenhoek

Wegens coronamaatregelen afgelast!  Natuurpunt inventariseerde de ecologisch waardevolle bermen in Aartselaar in 1990, 1998 en 2005. Telkens werd, aan de hand van de evolutie, een bermbeheersplan opgesteld ten einde de kwaliteit en de samenstelling van de flora te verbeteren. Nu, 15 jaar na de laatste inventarisatie, wordt het tijd om opnieuw te gaan kijken hoe het met onze bermen staat, wat ...
bonte_wikke.jpg

Wegens coronamaatregelen afgelast!  

Natuurpunt inventariseerde de ecologisch waardevolle bermen in Aartselaar in 1990, 1998 en 2005. Telkens werd, aan de hand van de evolutie, een bermbeheersplan opgesteld ten einde de kwaliteit en de samenstelling van de flora te verbeteren.

Nu, 15 jaar na de laatste inventarisatie, wordt het tijd om opnieuw te gaan kijken hoe het met onze bermen staat, wat er groeit en wat er verbeterd zou kunnen worden.
We gaan hiervoor elke (ecologisch waardevolle) berm in de lente, in de zomer en in de herfst bekijken en een inventaris opstellen van de aanwezige plantengroei. Daarna kan er een (eventueel aangepast) bermbeheersplan voorgesteld worden.
Wij hopen op deze manier te kunnen bijdragen aan het behoud en  de uitbreiding van onze ecologisch waardevolle bermen …

Uiteraard is het inventariseren een arbeidsintensieve bezigheid, maar zoals steeds: ”vele handen maken licht werk!”… daarom roepen wij op om, zeker voor de grotere bermen, mee te komen inventariseren. Voorkennis is niet nodig, enthousiasme en  een paar goede ogen wel…

De lentewaarnemingen – die door de Covid 19-maatregelen door 2 personen (en ieder afzonderlijk) gedaan werden – leverden alvast een mooie plantenvariëteit op.

Vandaag is het de beurt aan de bermen op de Groenenhoek. Wie wil meehelpen, is meer dan welkom!

Afspraak om 10 u op de parking van de Golfschool, Groenenhoek – ca 100 m voorbij verkeerslichten op de rechterkant)
Meer info over deze inventarisatie-actie: zie bij 9 augustus.
Deelname melden bij Ronny Verelst – 0475/58 55 70

Wanneer

zo 16 augustus 2020 van 10:00 tot 12:30

Waar

Parking Golfschool

Groenenhoek
2630 Aartselaar

Organisatie

Natuurpunt Aartselaar

Meer info